Volver

Getuigenis gebruiker Falcon

Descripción

“Ik vind veel verstand vanuit de praktijk terug in de stortbunker.”

Adriaan Boudeling kocht in 2016 één van de eerste nieuwe AVR stortbunkers, de Falcon. Na een testperiode met het prototype, vertelt hij enthousiast over zijn ervaringen:

AVR Falcon

© Foto Aardappelwereld

 Sinds wanneer heb je de AVR Falcon in gebruik?

In 2015 ontwikkelde AVR een nieuwe stortbunker, de Falcon, en het prototype heb ik een seizoen getest in 2016 om te zien hoe die draaide en welke mijn verbeterpunten waren. Ik was vooral ook geïnteresseerd in de werking van de voorsorteerunit.

Hoe zijn je eerste gebruikerservaringen?

Mijn ervaringen bij het gebruik van de Falcon prototype zijn zo positief dat dit direct geresulteerd heeft in de aankoop van mijn eigen Falcon stortbunker! Vooreerst merkte ik dat de machine zéér productvriendelijk is dankzij de volledig zachte bodemband, de zachte PU-reinigingsrollen en de losvingers die de val breken tussen de stortbunker en de transportband. Vooral dit laatste bewijst dat AVR een goede kennis van het aardappelproduct heeft en dat ze continu nadenken over kleine aanpassingen die de machine nog aardappelvriendelijker maken.

In gebruik is de Falcon ook super. Door de softwarematige bediening, de afstelling om de banden links-rechts te verschuiven en de bediening van de rollensets, haal ik het maximum rendement uit mijn machine. Meer dan met spindelverstelling haalbaar zou zijn.

Ik ben zeer tevreden dat AVR mijn gebruikerservaringen met het prototype ter harte heeft genomen. De Falcon is gewoon een degelijke machine, waarin je de ervaring uit de praktijk terugvindt in de kwaliteit van de machine.

Hoe verliep het beslisingsproces om de nieuwe stortbunker aan te kopen?

Het aankoopproces van de stortbak verliep zeer vlot. Aangezien ik van AVR al een Ecoridger, GE-Force en Multivator frees en Puma+ rooier bezit, weet ik welke kwaliteit en service ik mag verwachten. Bovendien heb ik een goed en nauw contact met hun dealer Greve.

Heb je tips of handige weetjes voor het gebruik van deze machine?

De stortbunker gebruik ik ook in de uien en in knolselder. Zo haal ik nog meer rendement uit dezelfde machine! 

Profiel Adriaan:

  • Woonplaats: Swifterbant
  • Functie: eigenaar van akkerbouwbedrijf
  • Leeftijd: 24 jaar