Go Back

Over AVR

AVR | Passion. Power. Potatoes.

 

Uw doel als landbouwprofessional? Zoveel mogelijk verkoopbare aardappelen – of andere bol- en knolgewassen – inschuren. Zo efficiënt en duurzaam mogelijk. AVR is daarbij uw trouwe rechterhand. U rekent op ons deskundige advies. En op ons volledige gamma aan machines – voor elke fase van de aardappelproductie:

  • grondbewerking
  • poten en aanaarden
  • loofklappen
  • rooien
  • inschuren

Uw aardappelen? Onze passie. Wij ontwerpen uw gebruiksvriendelijke machines met hoogtechnologische 3D-systemen. U stelt ze zelf samen tot ze aan uw noden voldoen. Lage onderhoudskosten, lange levensduur en optimale prestaties: dat typeert uw AVR-machine. De volledige productie van nieuwe machines gebeurt binnenshuis.

 

Missie

De missie van AVR is zorgen dat u met minder input, méér verkoopbaar product in de schuur krijgt. Betrouwbaarheid, eigenzinningheid, betrokkenheid en respect zijn waarden die we hoog in het vaandal dragen om dat doel te bereiken.

Knowhow en expertise voor excellente producten

 

1849: Peter Vansteenkiste begint handgereedschappen voor de landbouw te maken, in een kleine smidse in Roeselare. Na enkele ontwikkelingsfasen is het bedrijf rond 1970 uitgegroeid tot een producent van mechanische aardappelrooiers. Later voegt o.a. ingenieur Norbert Nollet zich bij het bedrijf. Onder zijn impuls wagen ze zich aan de verdere ontwikkeling van de aardappelrooiers: van een- over twee- tot vierrijige rooiers. Deze stap is een succes en in 1973 neemt Norbert de zaak over onder de naam AVR: naar de zoon van de stichter, Alfons Vansteenkiste te Roeselare.

Na een tijdelijke overname van de machinetak AVR-Machinery door het Nederlandse Netagco BV, neemt AVR in 2003 deze activiteit terug over. Ondertussen wordt de tak ‘handgereedschappen’ onder de naam AVR Tools verkocht. Vandaag is de volledige productie van machines in handen van AVR, onder leiding van Managing Director Stefan Top. Daarmee zijn wij het bedrijf met de langste ervaring in de sector. Een waarborg voor diepgaande knowhow en expertise!

De mooiste aardappeloogst binnenhalen? Neem snel contact op met ons.

Videos