Go Back

Over AVR

AVR | Passion. Power. Potatoes.

 

Jouw doel als landbouwprofessional? Zoveel mogelijk verkoopbare aardappelen – of andere bol- en knolgewassen – inschuren. Zo efficiënt en duurzaam mogelijk. Dat begrijpen we. Je kan rekenen op ons deskundige advies. En op ons volledige gamma aan machines – voor elke fase van de aardappelproductie.

AVR is producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt. Van pootbedbereiding, poten en aanaarden tot klappen, rooien en inschuren.

De missie van AVR is duidelijk: we maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologieën en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.

Bij alles wat we doen – van het uitdenken en ontwikkelen van onze machines tot het duurzaam samenwerken met klanten en dealers – houden we onze kernwaarden voor ogen: respectvol, betrouwbaar, eigenzinnig en betrokken.

Knowhow en expertise voor excellente producten

 

1849: Peter Vansteenkiste begint handgereedschappen voor de landbouw te maken, in een kleine smidse in Roeselare. Na enkele ontwikkelingsfasen is het bedrijf rond 1970 uitgegroeid tot een producent van mechanische aardappelrooiers. Later voegt o.a. ingenieur Norbert Nollet zich bij het bedrijf. Onder zijn impuls wagen ze zich aan de verdere ontwikkeling van de aardappelrooiers: van een- over twee- tot vierrijige rooiers. Deze stap is een succes en in 1973 neemt Norbert de zaak over onder de naam AVR: naar de zoon van de stichter, Alfons Vansteenkiste te Roeselare.

Na een tijdelijke overname van de machinetak AVR-Machinery door het Nederlandse Netagco BV, neemt AVR in 2003 deze activiteit terug over. Ondertussen wordt de tak ‘handgereedschappen’ onder de naam AVR Tools verkocht. Vandaag is de volledige productie van machines in handen van AVR, onder leiding van Managing Director Stefan Top. Daarmee zijn wij het bedrijf met de langste ervaring in de sector. Een waarborg voor diepgaande knowhow en expertise!

 

AVR telt internationaal 250 machtige medewerkers, heeft een netwerk van meer dan 100 dealers in 50 landen en verwezenlijkte in 2023 een omzet van 96 miljoen  euro. AVR is een Belgisch familiebedrijf, met 175 jaar ervaring, waarvan de hoofdzetel in Roeselare gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en Duitsland.

 

De mooiste aardappeloogst binnenhalen? Neem snel contact op met ons.

Videos