Go Back

AVR Ceres 440 registreert pootdata van Potato Europe demovelden

Beschrijving

AVR, producent van machines voor de aardappelteelt, stelde in april '21 zijn nieuwste Ceres 440 pootmachine met cloud connectie ter beschikking aan de Potato Europe beursorganisatie.

De vierrijige machine pootte, onder toeziend oog van de Noordoostpolder Burgemeester, netjes de gevraagde velden, en stuurde daarbij live zijn realtime pootinfo door naar het digitale AVR Connect platform.

Een mooie realisatie op vlak van precisielandbouw zodat alle pootinfo en remote parameters op één platform verzameld zijn. De landbouwer kan met deze info zijn velden nog efficiënter bewerken, en hierdoor tijd en middelen uitsparen.

 

Techniciteiten AVR Ceres 440

De AVR Ceres 440 is een doorontwikkeling op de Ceres 400. Het betreft een vierrijige, gedragen pootmachine die zowel in hydraulische als mechanische versie beschikbaar is.

Met de Ceres 440 kiest AVR resoluut voor ISOBUS-aansturing en een rij-onafhankelijk hydraulische aandrijving.

Een brede bunker zorgt voor bevulgemak.

 

Pluspunten Ceres 440

  • De machine wordt aangestuurd via ISOBUS. Het bedienscherm van GPS-systeem of trekker kan dus gebruikt worden om de pootmachine aan te sturen (VT-functionaliteit). Optioneel kan AVR een scherm bijleveren indien gewenst.
  • Daarbij komt de mogelijkheid tot sectie-controle (TC-SC). Ook de mogelijkheid om variabel te poten of bemesten op basis van taakkaarten (TC-GEO) behoort tot de mogelijkheden. Eens alles in het GPS-systeem ingeladen is, kan de AVR Ceres de gewenste afgiftes, die het GPS-systeem doorgeeft, ook daadwerkelijk uitvoeren.
  • Een hydraulisch aangedreven machine wordt sowieso uitgerust met een hydraulische motor per rij.
    • Dit biedt meteen een betrouwbaar, snel en onderhoudsvriendelijk row-stop systeem.
    • Dit biedt de mogelijkheid tot rijonafhankelijke pootafstand. Dus dichter poten tussen de spuitpaden, maar ook de aansluitende rijen.
  • Grote gekartelde toedekschijven met een diameter van 510mm, zorgen dat de schijven goed blijven draaien, ook bij loofresten of resten van vorige teelten in het veld.
  • De wielen voor de dieptecontrole zijn aanpasbaar d.m.v. een spindel die van buiten de machine bedienbaar is. Dit brengt gebruiksgemak en werkveiligheid.
  • Ook aan de afstelling van het trilsysteem werd aandacht besteed, met vlotte toegankelijkheid en precisie als belangrijke punten. Optioneel is er ook de mogelijkheid om de intensiteit van de triller automatisch te doen variëren op basis van de helling.
  • De Ceres 440 is er in tal van uitvoeringen, van vaste bak 1.5T, tot kipbunker 1.9T capaciteit (4x75), de mogelijkheid tot aanaardkap of gitterrollen, met of zonder een drempelmaker.
    Verder zijn er poeder-, granulaat- en spuitsystemen verkrijgbaar af AVR.

 

Precisielandbouw dankzij AVR Connect

Het digitale platform, AVR Connect, (zoals eerder beschikbaar op de AVR Puma 4.0 rooier) is nu ook als grote nieuwigheid beschikbaar op de Ceres 440. Het poot- en rooiverhaal wordt zo nog beter op elkaar afgestemd in de keten van de precisielandbouw. Het is bovendien een verhaal waarin AVR zal blijven investeren en ontwikkelen. Bestaande features worden verder uitgebreid en nieuwe worden toegevoegd.

 

AVR Connect biedt meerwaarde bij onder andere:

    1. Uitgebreid en gemakkelijk veldmanagement:
      • door importeren shapefile, link met overheidsdatabases (e.g. kadaster), zelf tekenen, synchroniseren met trekkermerken (bvb John Deere).
      • Extra info bij veldcreatie zoals variëteit, gesneden/niet gesneden, kaliber, hoeveel aardappelen/ton… (bvb. nuttig voor bijhouden van teeltfiche).
      • Werkzaamheden worden automatisch gelinkt aan de ingeladen velden. De chauffeur hoeft geen manuele actie meer te ondernemen om aan te duiden waar hij zich bevindt.
      • De data kan ook achteraf aan de juiste velden gehangen worden.
    2. Real time machine overzicht
      • veldoverzicht tijdens planten (done/to do)
        • Inschatting maken hoeveel pootgoed nodig is of gebruikt werd per veld of in het totaal (= aantal ton/ha geplant, via aantal/gewichtsfactor bij veldcreatie).
      • overzicht van het totale aantal hectares gepoot dit seizoen.
      • laatste positie en communicatie tijdstip.
      • aanduiding indien aan het planten is of niet.
    3. Detail “As applied” informatie: Overzicht van de metingen van de pootmachine op het veld, zoals plantafstand, misseranalyse; snelheden, rijstatus…
    4. Real time overzicht van alle technische instellingen, zoals temperatuur, trekkersnelheden, verbruik… (indien Iso-bus gekoppeld met de trekker).
    5. Hectarenteller per trip, veld en totaal per seizoen (gebaseerd op GPS-informatie)
    6. Op afstand volgen van alarmen, en historiek van alarmen, en doorsturen via SMS en/of e-mail.
      • Filtermogelijk o.b.v. belangrijkheidsniveau + locatie van alarm.
    7. Op afstand opties veranderen.
    8. Detailanalyse mogelijkheden op afstand voor betere service.
    9. Geofencing zones (virtuele afbakening/perimeter van fysieke locatie met behulp van GPS-systeem) & alarmering.
    10. Wachttijden op het veld in kaart brengen.
    11. Opvolgen info van de trekkers tijdens niet planten (bvb. verbruik, snelheid…).
    12. Extern gebruikersbeheer: de gebruiker kan zelf bepalen om anderen toegang te geven tot zijn platform en zo zijn data te delen. 

 

Een live demo tonen we je graag tijdens een persoonlijke afspraak. Contacteer ons via T 0032 51 24 55 66 | E willemvandamme@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tine Coopman  |  Marketing & Communicatie  |  +32 (0)51 24 55 66  |  tinecoopman@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief!