Go Back

Testimonial: "Met een persoon minder in het veld kunnen we al het werk doen"

Beschrijving

Trekkerweb ging langs bij Koen Langerwerf, chauffeur bij Hoeve de Blauwe Kei. Sinds dit jaar rijdt hij met de Ceres 450 (in combinatie met de GE-Force C). Waarom? We laten koen aan het woord:

Bekijk de volledige testimonial hier!


"Ik ben Koen Langerwerf, ik ben 28 jaar en ik werk bij een akkerbouwer die voornamelijk aardappelen teelt. Sinds dit jaar rijden we met een AVR Ceres 450. Dit is een alles-in-één pootcombinatie die getrokken wordt door de trekker, niet gedragen.

De reden dat we deze aankochten, is omdat we nu met een persoon minder in het veld al het werk kunnen doen. We kunnen nu met de machine op brede banden rijden, zo belast je de bodem minder, dus niet meer op cultuurwielen.

Je bent in één rit klaar, je hoeft niet meer met je beddenfrees over de kopeinden heen te rijden. Je kan het perceel in één keer afwerken, je hoeft er niet meer terug naartoe.

Wij telen elk jaar ongeveer 140 ha aardappelen, 70 ha consumptieaardappelen en 70 ha pootgoed.

We hebben nu ongeveer 15 ha consumptieaardappelen geplant. De rest van de 125 ha dienen we er nog in te werken. We beginnen eerst met de consumptie in lichte grond, want het weer valt tegen. Het is net droog genoeg om in de zandgrond vlot vooruit te kunnen. Alleen in zware grond moet je meestal afwachten. Dit is het eerste perceel waar we in zware grond gaan werken, dus we zijn benieuwd."

Videos