Go Back

Combiwerktuig

Combiwerktuig

Soil cultivators

Beschrijving

Het AVR Combiwerktuig combineert drie functies op één frame. Door enkele onderdelen te wisselen kiest u zelf wat u op dat moment nodig  heeft:

  • Ecoridger: onkruid afschrapen van de ruggen
  • Speedridger: ruggen opbouwen
  • Hoekschoffel: onkruid afsnijden

Bedden vormen en onkruid bestrijden wordt zo heel eenvoudig. Het geheim van het Combiwerktuig is het ingenieuze gewichtsoverdrachtsysteem dat het gewicht van de trekker gebruikt om druk te zetten op de aanaardkap.

Ecoridger: milieuvriendelijke onkruidbestrijding op de rugflanken

De Ecoridger werkt in twee stappen:

  1. Eerst schrapen de afschraapelementen een dunne laag grond en het aanwezige onkruid van de rugflanken. De losgemaakte grond bedekt en verstikt het onkruid.
  2. In de tweede stap drukken High-Speed aanaardelementen de aarde weer goed aan zodat de rugflank weer intact is.

Speedridger: Vaste ruggenopbouw op lichte grond

Wie vaak in lichtere gronden werkt, merkte al dat een vormvaste rug opbouwen niet altijd evident is. De speedridger onderdelen zijn zodanig ontwikkeld dat ze wél een zeer vormvaste rug kunnen opbouwen, bij zowel hoge snelheid als in lichte grond.

Met de strijkplaten maakt u hoge ruggen met een brede top (17 of 22,5 cm) in combinatie met een hoge rijsnelheid. Deze constructie  garandeert een regelmatige verdeling van de grond en is een goede beveiliging tegen stenen en andere obstakels.

Door het uitnemen van de dekplaten tussen de aanaardelementen kan de Speedridger een rug opbouwen die bovenop los is: regenwater zal dan makkelijker in de rug indringen met als voordeel een betere waterhuishouding.

Hoekschoffel: onkruidbestrijding op de rug in andere gewassen

De hoekschoffel is een mechanische onkruidverdelger en is toepasbaar in gewassen die u op ruggen teelt, zoals witlof, wortelen en aardappelen.

De schoffelelementen zijn scharnierend aan het basisframe bevestigd. Hierdoor volgt het loopwiel van de schoffel het oppervlak van de rugflanken en zal de werkdiepte overal gelijk zijn. De hoek, de hoogte en de diepte van de schoffels zijn traploos instelbaar. De druk op de schoffelelementen is in drie standen verstelbaar zodat u die op de stevigheid van de rugflanken kunt aanpassen. Elk schoffelelement is voorzien van een flink loopwiel (200 x 65 mm) met flexband. Ook deze machine is uitgerust met de aanaardelementen die de rug weer stevig opbouwen.

Stijgende vraag naar mechanische onkruidbestrijding: de opklapbare ridger

Bedachtzaam omspringen met onze bodem en efficiënt telen zijn sleutelwoorden voor een duurzame landbouwsector. Zowel vanuit de particuliere hoek, die de vraag in supermarkten bepaalt, als vanuit de overheid is de vraag naar andere technieken groot. In versneld tempo worden namelijk allerhande chemische gewasbeschermingsmiddelen en onkruidverdelgers verboden. Mechanische onkruidbestrijding maakt meer en meer deel uit van de teelttechniek, niet enkel meer in de biologische teelt.

Om tegemoet te komen aan de schaalvergroting in de bioteelt en de stijgende vraag als aanvullende teeltbewerking in conventionele teelt, hebben we een opklapbare versie ontwikkeld, om op tijd- en kostenefficiënte wijze in één werkgang het onkruid van nog meer ruggen te verwijderen.

Productspecificaties Sterktes

Productspecificaties Modellen

Ecoridger Speedridger Hoekschoffel
Werkbreedte (cm) 2 x 75-90 of 4 x 75-90 of 6 x 80-90 of 8 x 75 2 x 75-90 of 4 x 75-90 of 6 x 80-90 of 8 x 75 2 x 75-90 of 4 x 75-90 of 6 x 80-90 of 8 x 75
Gewicht (kg) 690 - 2200 (opklapbaar) 690 - 2200 (opklapbaar) 690 - 2200 (opklapbaar)
Benodigd vermogen kW/pk 52 - 150 (opklapbaar) 52 - 150 (opklapbaar) 52 - 150 (opklapbaar)
Drukregeling Hydraulisch gewichtsoverdracht systeem Hydraulisch gewichtsoverdracht systeem Hydraulisch gewichtsoverdracht systeem
Uitrustingen Afstrijkelementen Gelagerde schijven V-schoffelelementen
Opties Verkruimeltanden, tanden lichte grond, tanden zware grond, woelers in aanaardkappen = =
Andere mogelijkheden 2 x 80, 2 x 85, 2 x 34”, 2 x 36”, 4 x 80, 4 x 85, 4 x 34”, 4 x 36”, 6 x 85 = =
Productspecificaties Opties

Media (5 files)

Soil cultivators

Videos