Go Back

Lynx

Lynx

Harvesters

Beschrijving

De AVR Lynx is als wagenrooier uniek in de markt. Deze tweerijige rooier kan zowel in-lijn als in verstek rooien. Qua reinigingsmodules is er de keuze uit drie types: egelband, Varioweb of crossrollen.

De machine is volledig hydraulisch aangedreven. Een aantal doordachte technieken laten het rooien nog soepeler verlopen. Onder de Lynx staan brede banden, wat een lage bodemdruk garandeert en waardoor de machine licht te trekken is. 

Bedieningsjoystick

Met de joystick, standaard op elke Lynx, zijn alle regelmatige handelingen verenigd. De rooi-instellingen past u eenvoudig aan in het touchscreen (montagesteun incl.). Vanuit de trekker worden de meeste onderdelen hydraulisch aangestuurd zoals: stuurwielen/ niveau machine, rooibek op/neer, hydraulische diepte rooibek (optie), (automatische) disselsturing, Varioweb uit/in, helling egelband, cilinders elevator, toevoerband en elevator leegdraaien, helling axiaalrollen (optie).

Voordelig rooien in verstek

Als de omstandigheden erom vragen, kan de dissel eenvoudig hydraulisch verzet worden, waardoor een verstekrooier ontstaat. U kan uw trekker dan met brede banden uitrusten:

▪ Voordelig rooien, ook in moeilijke omstandigheden. 
▪ Bodemsparend: meer tractie en minder insporing dankzij de brede banden. 
▪ Geen beschadiging van de ruggen doordat de trekker er niet doorrijdt. 
▪ De grond voor de rooier wordt niet verdicht (geen kluiten) zodat de zeefbaarheid intact blijft. 

Dankzij de automatische disselsturing (standaard) wordt de sturing volledig overgenomen. De machine is zo op een perfect ergonomische manier te controleren en te besturen.

Overzichtelijk rooiproces

Brede opname, grote loofintrekrollen en kunststof diabolo's zijn kenmerkend voor de AVR rooibek. De centrale diepte-instelling kan u met een eenvoudige spindel aanpassen (als optie hydraulische diepte-instelling via display). De pendelend opgehangen rooibek en de automatische rijenvolging geven een perfecte ruggenvolging, met name bij het rooien in verstek. Het unieke asymmetrische frame zorgt voor een perfect zicht op de rooier vanaf de trekker. U kan het gehele rooitraject volgen, van opname tot neerleggen in de wagen. Daarbij zijn alle hydraulische en elektrische componenten weggewerkt aan de zijkant van de machine. De open bouw van de bek zorgt voor een vlotte passage van de oogst. De lange rooischaren zorgen dat o.a. loof gemakkelijker onder de rooier doorgaat. Naast praktisch gemak tijdens onderhoud en reparaties bevordert dit ook het design van de machine. In alle opzichten een mooie machine om mee te werken.

Productspecificaties Technische details

Afmetingen (l x b x h) 12.7 x 3.3 x 3.99 m
Rijenafstand 2x75 - 2x80 - 2x85 - 2x90
Benodigd vermogen 102 kW / 140 hp
Gewicht 8,500 kg
Maximale loshoogte 4 m
Minimale loshoogte 0,24 m
Productspecificaties Sterktes

Productspecificaties Matten

Productspecificaties Standard

Productspecificaties Options

Media (5 files)

Harvesters