Go Back

Bouw je aardappelmachine met My AVR

Beschrijving

In zijn verdere digitaliseringsproces stelt AVR zijn nieuwe online machineconfigurator voor: My AVR. Met deze online tool kan je alle machines uit het gamma zelf configureren, van alle beschikbare opties tot de steek van de matten in de rooier.

“Deze configurator is gebouwd op de tool die onze dealers al een paar jaar gebruiken in hun persoonlijke dealerzone om offertes mee te maken. De dealer krijgt als uitkomst een PDF met een overzicht en basisprijs van de standaardmachine, en met uitleg, foto’s en prijzen van de gekozen opties.
Eens de klant akkoord is met de offerte, kan de dealer via zijn dealerzone overgaan tot bestelling, en dat allemaal in een paar klikken.” Aldus Stefaan Dierickx, Sales & Marketing Director bij AVR.

“Naar klantervaring toe, is het dus een mooie stap om de functionaliteiten van deze configurator ook voor het grote publiek beschikbaar te stellen. We vinden het belangrijk dat een klant een offerte volledig op maat krijgt, aangepast aan de noden van zijn teelt, grond en capaciteit. Daarom laten we de prijzen in de publieke versie achterwege. De klant kan met een gerust hart vertrouwen op de kennis, kunde en service van zijn dealer om hem hierin te begeleiden.”

 

Eenvoudig in gebruik

De configurator is in detail opgebouwd. Je kan kiezen uit de vijf productcategorieën die de aardappelmachineproducent aanbiedt: grondbewerking, pootmachines, loofklappers, rooiers en inschuurmateriaal. Per categorie kan je een machinetype kiezen (bvb Puma 4.0 of Spirit 9200 bij de rooiers). Daarna kies je in detail een basismachinetype en vink je de gewenste opties aan.

De ingebouwde algoritmes zorgen automatisch dat je enkel opties kan combineren die ook in de werkelijkheid gecombineerd kunnen worden.

De opties hebben een duidelijke omschrijving en een foto die uitvergroot kan worden. Dit maakt het eenvoudig om zelf een machine samen te stellen.

Het resultaat van de configuratie krijg je kant-en-klaar in je mailbox toegestuurd.

 

AVR digitaal

“We doorlopen al een tijdje een digitaal transformatietraject. Dat helpt niet alleen ons maar ook onze dealers en klanten.

Zoals eerder gezegd hebben we ons bestelproces volledig gedigitaliseerd en is ook alle productinformatie 24/7 beschikbaar voor de dealers op de AVR Dealerzone. De dealerzone blijft in ontwikkeling, er worden telkens nieuwe mogelijkheden en modules toegevoegd.

Daarnaast hebben we voor de dealers ook Service Connect ontwikkeld. Een digitaal garantie- en ticketingsysteem. Dit maakt het eenvoudig om voor alle betrokkenen service gerelateerde zaken op te volgen per specifieke machine, met een snellere afhandeling tot gevolg.

Tot slot is er AVR Connect. Dit online platform biedt als voordeel dat data van poot- en rooimachines gevisualiseerd, en zelfs met velddata via externe partners, gecombineerd kan worden. De landbouwer kan op basis daarvan gemakkelijker beslissingen nemen, of bijvoorbeeld variabel poten of rooiopbrengsten meten en nog veel meer.

We blijven alvast investeren om deze platformen verder te ontwikkelen zodat we héél klantgericht kunnen werken.” Besluit Stefaan Dierickx.

 

Bekijk de tutorial en ga aan de slag!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tine Coopman  |  Marketing & Communication  |  +32 (0)51 24 55 66  |  tinecoopman@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief!