Go Back

Testimonial: “De werking is perfect: mooie, volle ruggen, hoge capaciteit en kostenbesparend”

Beschrijving


Trekkerweb ging langs bij Johan Slager, een tevreden AVR-klant die voor dit pootseizoen een nieuwe combinatie aankocht: de Ceres 440-pootmachine in combinatie met de MultiForce-frontfrees. De voordelen die deze combinatie biedt? We laten Johan aan het woord:

Bekijk de volledige testimonial hier!

_________________________________________________________________

 

“Mijn naam is Johan Slager, ik heb een akkerbouwbedrijf in Sint-Annaland en daarnaast hebben we nog een aardappelverwerkingsbedrijf Pieperline Holland.

We hebben recent een AVR-pootmachine aangeschaft, de Ceres 440 in combinatie met een MultiForce-frontfrees. Het is het eerste perceel dat we ermee doen, maar de werking is perfect. We krijgen mooie volle ruggen, we hebben alleen wat problemen met wat wortels van de luzerne.

We zijn op dit moment vroege aardappelen aan het poten die voorgekiemd zijn - de kiemkistjes zijn van het ras Frieslander - en als alles goed gaat, worden deze in juni gerooid.

De trekker heeft een vermogen van 200 pk en dat is voldoende om de combinatie vooruit te trekken. We rijden ongeveer 4 à 4,5 km/u dus dat is behoorlijk wat capaciteit.

We hebben hier maandag geploegd, het is vandaag vrijdag, dus de grond is even opgedroogd en de omstandigheden zijn goed. Dit is lichte zavelgrond van rond de 18 procent afslibbaar. De omstandigheden vandaag zijn eigenlijk perfect.

We hebben voor deze combinatie gekozen om kosten te besparen, anders moet je vooraf nog eens apart rijden met de frees achteraan en we hebben de ervaring dat dat in één keer ook goed gaat. Je bespaart zo toch gauw 100 euro per hectare.”

Videos