Go Back

ACC-rooibek mogelijk bij Spirit 7200, Spirit 9200 en Lynx

Beschrijving

Voor de Spirit 7200, de Spirit 9200 en de Lynx bieden we nu ook een ACC-rooibek (All Conditions Control) aan.

Dit betekent, zoals dat ook bij de Puma het geval is, een rooibek waarbij je kan kiezen om ofwel klassiek met diabolo’s te rooien, of om zonder diabolo’s te rooien.

The best of both worlds dus: je rooit op diabolo's bij droge omstandigheden, wanneer vlot gerooid kan worden of als de korst van de rug gebroken moet worden. Hierbij is het hydraulische derde punt en elektro-hydraulische tegendrukcontrole inclusief.
Indien de omstandigheden geen druk op de rug toelaten, kunnen de diabolo’s weggeklapt worden. Deze dienen dan nog steeds als kanaalafsluiters.

Weetjes:

  • De dieptecontrole gebeurt in dit laatste geval door middel van positiemeting via de tasters die de hydraulische dieptestelwielen aansturen. De linkertaster stuurt het linkerwiel aan, de rechtertaster het rechterwiel.
  • De schijven zijn dezelfde grote schijven zoals in de Puma ACC-rooibek (diameter 900 mm), deze worden snelheidsafhankelijk aangedreven.
  • Om de optie 'ACC-rooibek' in de configurator te kunnen selecteren moet de 'hydraulische voorbereidingskit voor rooibekken' ook gekozen worden.

 
Opgelet: door de inbouwgrootte van de ACC-rooibek, kan deze bij de Lynx enkel gebruikt worden bij een rijenafstand van 75 cm en als de wielen en tasters gemonteerd zijn om in verstek te rooien.